Bri en Mar in New York.reismee.nl

Geurtjes en Union Square

Deze dag willen we eerst naar Lord & Taylor, want die mocht het luchtje van Bri nog wel eens hebben. De zon schijnt en het is echt weer heerlijk weer... wat een verschil met gister, zeg!

Onderweg passeren we de Public Library en ik weet Bri te overtuigen van de noodzaak van een bezoekje aan Pooh and the Gang...alleen, ze bleken een verdieping hoger in een speciale expositie te staan....en wat voor expositie! Geweldig indrukwekkend. We hebben onder andere naar de originele (handgeschreven) versie van de Declaration of Independence staan kijken en Bri ook nog naar 1 van de eerstgedrukte bijbels.

Het thema is moeilijk uit te leggen, daar zou ik eens over moeten broeden, maar dat komt later.

Het was in ieder geval zoooo mooi, wat een kadootje, zeg, daar in te vallen!

Het was ook voor het eerst dat ik het bibliotheekwinkeltje zag en helaas ben ik daar een tikkie uit mijn bol gegaan...auw, dat voel je in je port-met-niks....dat wordt weer pinnen, binnenkort.

Na wat tussenstops komen we bij de bewuste winkel, en sterker nog, bij het begeerde luchtje! Wat ontzettend goed, zeg! De prachtige dame van de winkel doet uiteraard zeer Amerikaans haar best ons nog van alles aan te smeren, maar wij zijn reuze gedisciplineerd en verlaten blij als een kind de winkel.

De missie is op naar het Flatiron en dan naar Union Square.

Bij het eerste punt halen we lekkers bij een Deli om de hoek en positioneren we ons in het zonnetje langs het park en smikkelen ons eten met smaak op, al genietend van het gebouw en alle mensen. Wat is het toch een bijzonder plekje!

Daarna in alle rust op naar Union Square, waar een kerstmarkt staat...en wat voor een! Weer zo gezellig en kleurig en toch weer anders dan Bryant Park en Grand Central...

En wat is het moeilijk om de knip dicht te houden! We willen hem echt wel openen, maar ja, het zijn geen markten waar je voor koopjes heen kunt....

Het lukt aardig, maar wat kleine prulletjes heb ik wel op de kop getikt, te grappig om te laten liggen!


We duiken nog even de schitterende wholefood market in, die Bri nog niet kende. Ook dat was genieten van het uitgebreide en toch wel weer exotische aanbod. En voor mij blijven de kassa's een grote attractie, dus ik sla wel wat appelcider (nostalgisch!) en guacamolo in...zag er zo lekker uit.

We besluiten in de buurt naar een restaurant te zoeken, voor we naar Broadway gaan. En dat wordt een Italiaan. Echt een leuke zaak, vrij groot, met tafels waar je bij anderen aanschuift. Lekker zwoel verlicht. Het bestelsysteem is nogal ondoorzichtig. Ik ben naar de pizza afdeling gegaan en dat ging vlot, maar Bri werd van het kastje naar de muur gestuurd tussen alle pasta...(dat heeft haar uiteindelijk wel een 50% korting opgeleverd, want het personeel kreeg op zijn kop van de baas!! Dat merkten we pas toen we weer buiten stonden )

Kortom, ook deze willekeurige keuze is prima bevallen en voldaan zijn we naar Broadway vertrokken op weg naar Wicked, waar we al heel lang kaartjes voor hadden...En weer was de show prachtig.

Gelukkig heeft Bri er ook van genoten...die doet niet zo vaak musicals.

We hebben ons met veel moeite naar huis gesleept, we waren ineens allebei doodmoe...

Maar, het is gelukt en het was weer een prachtige dag!

Reacties

Reacties

Irna

Zo te lezen en zien vermaken jullie je prima!!!!
Groetjes.

Marian

Hoi Irna...jaaa, ach, lukt best redelijk, hoor... ;-)
De tijd vliegt.....

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!